Nieuws

JIPP Coronavirus (COVID-19) beleid update n.a.v. berichten 15 maart 2020

JIPP volgt de richtlijnen vanuit de overheid en het RIVM. Dit heeft gevolgen voor de praktijk, onze werknemers en u als client.

Als JIPP willen we bereikbaar blijven en ook zorg blijven bieden aan onze cliënten. Echter met de huidige ontwikkelingen willen we de wederzijdse veiligheid zo goed mogelijk in acht nemen.

Voor de gezondheid van onze cliënten, ouders en onszelf, hanteren wij het volgende beleid:

  • Van te voren zullen wij (telefonisch) een screening doen. U vindt de screening ook bij binnenkomst, graag deze voor ieder bezoek aan onze praktijk doornemen. Hierin zullen we vragen naar de gezondheid, en of iemand recent in aanraking is geweest met iemand die verdacht wordt van COVID-19/het Coronavirus of het virus heeft. Voor de richtlijnen van het RIVM over klachten en wanneer thuis te blijven verwijzen wij u door naar het RIVM.
  • Graag zo precies mogelijk op tijd komen op uw afspraak (maximaal 5 minuten van te voren), wanneer u te vroeg bent graag buiten ons gebouw wachten.
  • Wij vragen ouders om uw zoon/dochter te brengen, en niet in de wachtkamer te wachten.
  • Per 1 december zijn mondkapjes verplicht in openbare ruimtes, in de wachtkamer vragen wij u dan ook op een mondkapje te dragen (vanaf 13 jaar).
  • Wij zullen u weer laten weten wanneer het onderzoeksmoment klaar is. Wij zullen telefonisch laten weten dat u uw zoon/dochter weer kan komen ophalen.
  • Het toilet bij JIPP wordt niet opengesteld. Wij vragen u  graag toiletbezoek voor vertrek van huis (uitgezonderd noodsituaties).
  • Wij vragen ouders verandering in gezondheidstoestand te melden voor iedere afspraak.
  • Wij nemen de hygiënemaatregelen in acht. Bij binnenkomst moet de handen gewassen worden.

We blijven de komende periode monitoren hoe alles verloopt. Hierbij is het beleid van de overheid/RIVM leidend. Wij blijven voorzichtig en zijn met gepaste zorgvuldigheid open gaan voor behandelingen. Behandelingen en begeleidingen met (jong)volwassenen en adolescenten gaan per 29 september bij voorkeur aangeboden worden via videobellen. Uw behandelaar zal dit met uw afstemmen.

Vakantie plannen?
De overheid en het RIVM raden vakantie af naar landen met een oranje reisadvies. Bezoekt u en uw gezin toch een land met een oranje reisadvies of verandert het reisadvies tijdens uw verblijf van geel naar oranje? Dan is het dringende advies van de overheid en het RIVM om bij thuiskomst 14 dagen in quarantaine te gaan. Tijdens deze 14 dagen vragen wij om niet onze praktijk te bezoeken. Een eerder gemaakte afspraak kan wel doorgaan via beeldbellen en/of telefonisch. Wij vragen u daarnaast uw behandelaar op de hoogte te brengen van uw vakantieplannen. Vraag aan uw behandelaar wat dit betekent voor uw traject bij JIPP. Voor meer informatie verwijzen wij u naar de website van de rijksoverheid.

Schroomt u niet te bellen met uw vragen of zorgen.

Bovenstaande afspraak geldt tot nader bericht.

Laten we samen de afspraken respecteren voor de gezondheid van u en de ander.

Telefoonnummer: (0113) 232552
E-mail adres: secretariaat@praktijkjipp.nl

JIPP voor Thuis!

We blijven proberen zo goed mogelijk aan te sluiten bij uw hulpvraag. In de huidige situatie betekent dit dat wij onze behandeling digitaal zullen aanbieden als hier behoefte aan is. Zo bieden wij onder ‘JIPP voor Thuis’ tips aan voor de thuisblijvers (thuis zonder vakantie).

Laatste bewerking: 16 december, 2020